Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Σίδερα Βέργες

Σίδερα Βέργες

Περιγραφή

Τί είναι χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος (σίδερο οικοδομών);
Χάλυβας οπλισμού σκυροδέματος (ΧΟΣ) είναι το σίδερο που χρησιμοποιείται σε μία κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν αρμέ). Είναι το βασικό υλικό ασφάλειας και αντοχής μίας κατασκευής.
Ποιός είναι ο σκοπός του χάλυβα οπλισμού (σίδερο οικοδομών);
Κύριος σκοπός του χάλυβα οπλισμού (σιδήρου) είναι η αντοχή και η ευστάθεια της κατασκευής ειδικά σε περιπτώσεις έντονων σεισμικών δονήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο χάλυβας οπλισμού (ράβδοι, πλέγματα) ενισχύει το φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτηρίου και δεν αφήνει το σκυρόδεμα (μπετόν) να σπάσει ή να ραγίσει σε κρίσιμα σημεία όπως κολώνες, δοκούς, πλάκες κλπ. Σε σεισμική δραστηριότητα ο χάλυβας απορροφά τη σεισμική ενέργεια και αποτρέπει την πρόκληση ζημιών στο κτήριο.
Πόσο κοστίζει ο χάλυβας οπλισμού (σίδερο) στο συνολικό κόστος ενός κτηρίου;
Η συμμετοχή του χάλυβα οπλισμού (σιδήρου) στο συνολικό κόστος ενός κτηρίου είναι της τάξης του 4-5%. Είναι προφανές, ότι η σχέση της ποιότητας του χάλυβα οπλισμού με την ασφάλεια είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει οικονομία υλικού ή συμβιβασμούς στην ποιότητα του χρησιμοποιημένου χάλυβα. Για παράδειγμα, σε μια οικοδομή με τυπικό κόστος κατασκευής 1.000€/τ.μ. το κόστος του χάλυβα κυμαίνεται 40-50€/τ.μ. Η επιλογή χάλυβα οπλισμού SD της ΣΙΔΕΝΟΡ σε σύγκριση με φτηνότερους ή αμφιβόλου προέλευσης χάλυβες δεν έχει επίπτωση στο κόστος μεγαλύτερη από 2€/τ.μ.
Γιατί η ποιότητα του χάλυβα οπλισμού έχει τόση μεγάλη σημασία;
Λόγω της μεγάλης σεισμικότητας της χώρας μας απαιτείται η αυστηρή τήρηση της μελέτης του μηχανικού και η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και ολκιμότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ 1421.
Ο χάλυβας SD υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών και ελληνικών κανονισμών, μέσω της αυξημένης ικανότητας απορρόφησης ενέργειας και οδηγεί σε ασφαλέστερες κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα.
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ
Φ8 4m & 6m ΔΕΜΑΤΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΩΝ
Φ10               ΔΕΜΑΤΑ 25 ΤΕΜΑΧΙΩΝ       
  

  • Views: 2025
  • Κωδικός Προϊόντος: 1036
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 0,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€